Terapia Raspunsului Spiritual o incursiune in autocunoastere

Actualizată în: 21 Oct. 2019

Terapia sau Tehnica Raspunsului Spiritual (TRS) reprezinta o metoda personalizata de lucru ce urmareste in principal eliberarea blocajelor ce se manifesta la nivel sufletesc, mental, emotional de multe ori cu efect direct si la nivel fizic. Aceste blocaje stau la baza suferintelor de orice natura pe care le putem experimenta in timpul unei vieti, iar rolul nostru este ca recunoscand, confruntand si in final eliberand aceste blocaje sa ne recream o viata libera de cat mai multe bariere. Ne putem astfel castiga capacitatea de a ne manifesta la intregul nostru potential, iar pe acesta din urma sa il crestem permanent. Pentru a face asta e obligatoriu insa, sa ne asumam un proces de invatare si intelegere mai profunda, atat de necesar evolutiei noastre individuale, ce se va reflecta mai departe la nivel de constient colectiv al umanitatii din care cu totii facem parte.

Aceasta metoda a fost dezvoltata in USA de Robert E. Detzler, incepand sa fie utilizata din 1988 de catre toti cei formati la scoala sa. Reprezinta un proces complex si amplu prin care se urmareste lucrul cu mintea subconstienta dar si cu inregistrarile acumulate la nivel de suflet pe tot parcursul calatoriei noastre de invatare si evolutie. Toata incarcatura negativa si dizarmoniile acumulate pe traseu, le putem echilbra prin curatarea negativitatii si a credintelor limitative, si inlocuirea lor cu ganduri, obiceiuri, actiuni ce ne cresc vibratia si puterea personala. Acest lucru este posibil acum intr-o masura mult mai mare, intrucat omul si-a dezvoltat suficient de mult capacitatile planului mental. Prin intermediul constientizarii sistematice, invatand sa ne utilizam constructiv si coerent propria minte constienta (ce reprezinta motorul si centrul de putere al intregului proces), majoritatea dintre noi putem face pasi importanti pe aceasta cale a eliberarii. Specific TRS-ului, este ca suntem ghidati intr-un mod direct si adaptat fiecarei situatii, in asa fel incat sa putem accesa si folosi eficient resursele existente la nivelul tuturor planurilor noastre de manifestare, ce corespund unor nivele de constiinta extinsa.

Noi, ca si oameni, ne manifestam si existam multidimensional, chiar daca in acest moment al evolutiei noastre majoritatea inca nu putem “vedea" si “constientiza" decat doar dimensiunile in care se manifesta in mod constient personalitatea noastra. Pentru a ne depasi limitele trebuie sa realizam intai ca suntem mult mai mult decat propriul nostru corp si ego. Odata ce incepem sa constientizam cu adevarat acest lucru, vom putea avea acces la o multitudine de instrumente si ajutoare extrem de complexe, abstracte dar nu mai putin reale. Ele sunt acolo, insa nu pot fi folosite in mod realist (generatoare de efecte care sa conteze), decat atunci cand, utilizandu-ne liberul arbitru si adunandu-ne curajul si increderea, vom da cu adevarat comanda de a ridica valul ce ne-a impiedicat pana acum sa facem asta. Liberul arbitru al omului este suveran. Intrucat acest lucru reprezinta o lege fundamentala universala ce se manifesta direct asupra realitatii in care traim in ceea ce ne priveste pe noi oamenii, este factorul fundamental pentru crearea acestei realitati. De aceea trebuie sa invatam sa cunoastem si sa respectam principiile prin care il vom putea utiliza consecvent si aliniat cu ceea ce ne dorim cu adevarat sa traim si sa manifestam in timpul vietii. Cei mai multi dintre noi nu pot inca nici macar sa simta ca au cu adevarat un liber arbitru, nicidecum sa stie sa il utilizeze efectiv si constructiv. A venit insa momentul in care oamenii sa invete sa o faca.

Pe de alta parte, e necesar sa aflam si sa avem incredere ca putem alege sa ne manifestam dincolo de sfera personalitatii, prin folosirea Sinelui nostru mai inalt drept coordonator al intregului proces de vindecare si echilibrare. TRS ca si sistem este centrat pe acest lucru, iar ca si procedeu acceseaza si utilizeaza concret resursele planurilor superioare pentru a asista partea din noi ce se manifesta aici si acum cu privire la tot ceea ce ne-am ales si suntem capabili sa realizam in aceasta viata. Acest lucru se poate face in momentul in care alegem sa ne mandatam propriul Sine Superior sa ne asiste cu toata cunoasterea si experienta proprie acelui nivel de constiinta asa zis “supra-uman".

In mod concret si asistati direct de propriul nostru Sine Superior, prin TRS putem incepe procesul de eliberare a blocajelor din subconstient, provenite din acumularea de energii disfunctionale datorate unor traume si evenimente din trecut (indiferent de linia temporala in care au avut loc acestea), si reprogramarea energiilor la nivel de suflet prin inlocuirea programelor negative vechi ce nu mai servesc evolutiei noastre, cu programe noi, de vibratie mult mai inalta. In acest fel, TRS este unul din instrumentele transmise noua oamenilor, cu ajutorul caruia sa ne putem accesa capacitatea de a crea cu claritate si putere, fara durere, ceea ce dorim sa realizam la nivelul vietii noastre atat fizice cat si spirituale. Este un sistem ce urmareste curatarea "caii sufletului", prin corectarea in etape a anomaliilor ce coexista la diverse nivele ale constiintei sufletului nostru. Devenim astfel liberi si capabili sa accesam nivele mai inalte de constiinta, continuand astfel procesul individual si colectiv de evolutie spirituala.

Robert Detzler a creat in acest sens un protocol amanuntit prin care, pas cu pas, - utilizandu-se raspunsul kinesiologic si intuitiv propriu practicianului ce conduce sesiunea si folosind un sistem complex de harti si tabele ce sustin comunicarea si lucrul cu nivele din ce in ce mai abstracte de constiinta - clientul este ghidat sa realizeze echilibrari, curatari, armonizari, reprogramari si deasemeni constientizari cu privire la tot ceea ce are nevoie sa vindece si sa invete sa includa in propria sa viata. Toate acestea se realizeaza in acord cu intentia specifica pentru care se desfasoara fiecare sesiune in parte. Ce este insa semnificativ si propriu acestei metode, este faptul ca ea nu se limiteaza la a incerca doar rezolvarea problemelor deja cunoscute. Odata inceput procesul de echilibrare, se vor aduce treptat la lumina, (in mintea constienta), cauzele radacina adeseori necunoscute ale acestora, cauze prezente atat in subconstient cat si in supraconstient. In plus, se vor identifica si elibera programe care desi candva poate necesare, nu mai sunt de actualitate. Ca urmare este posibil ca, evenimente, circumstante, relatii ce se repetau sau se manifestau in concordanta cu vechile programe, sa nu se mai recreeze odata ce s-a renuntat deja la ele, lasand astfel loc unor noi teme de invatare si explorare pentru cel in cauza.

Prin TRS se poate lucra astfel direct si profund pe toate planurile: subconstient (prin aducerea in constient a ceea ce nu ne era pana acum accesibil intelegerii si cunoasterii), supraconstient (prin echilibrarea nivelelor superioare) si, cel mai important, constient (prin obtinerea de consiliere specifica cu privire la actiunile ce se pot initia si sustine prin atentie, intentie si perseverenta). Va putea deveni posibila astfel, regasirea capacitatii de a sustine o directie cat mai clara a parcursului intregii vietii, si de ce nu, descoperirea sau chiar rescrierea sensului propriei existente.

Procesele sunt multe si diverse si ating in general sfera relatiilor, dezechilibrele existente la nivel emotional si mental, descoperirea scopului si sensului vietii, conexiunile la nivel spiritual, cariera, afaceri si finante, urmarindu-se astfel o crestere a starii generale de bine. O sesiune TRS dureaza de regula intre 1-2 ore, in functie de ceea ce suntem ghidati sa procesam, si de ceea ce sufletul alege sa elibereze prin intermediul acelei sesiuni. Fiecare sesiune se cladeste pe cealalta si respecta propriul ritm in care clientul doreste si poate sa avanseze in proces.

Bineinteles ca TRS (fiind in sine un instrument al consilierii spirituale), se adreseaza celor ce rezoneaza cu un anumit nivel de intelegere si abordare, nefiind unica si nici suprema metoda de lucru cu noi insine, ci doar una dintre ele. Se poate combina sinergic cu metode de coaching, consiliere, dezvoltare personala si tehnici de eliberare emotionala si nu se substituie terapiilor psihologice si ale medicinei alopate.

Exista astazi o multitudine de instrumente si metode aparent diferite, dar potrivite si accesibile fiecaruia dintre noi care se vor revela celui ca cauta cu adevarat si isi asuma constient dorinta de schimbare. Toate problemele, suferintele, traumele nu reprezinta altceva decat oportunitati si motoare generatoare de schimbare. De noi depinde cum ne raportam la ele: din pozitia invinsului, a celui care asteapta, cedeaza si nu vede solutie sau din pozitia luptatorului care isi asuma sa actioneze fara sa mai dea inapoi. Cel mai important lucru pe care il avem de facut, este sa ne identificam calea prin intermediul careia sa obtinem indrumare, sprijin si o practica reala ce ni se potriveste, pentru ca altfel, nimic nu functioneaza. Nimic nu se realizeaza spontan, fara un efort propriu concertat si consecvent pe termen suficient de lung. Daca avem si ajutorul potrivit, cu atat mai bine. Odata identificata aceasta cale, tot ceea ce ne ramane de facut este sa ne incepem propriul proces de transformare fizica, emotionala si spirituala, aliniindu-ne constient intentia si determinarea pentru a il putea sustine pana la capat.

Astfel, asumandu-ne directiile de actiune identificate cu ajutorul TRS, alaturi de echilibrarea energetica si eliminarea blocajelor si energiilor negative existente la toate nivelele si aspectele fiintei noastre, oricine va putea sa manifeste si sa realizeze o viata ce poate oferi mult mai multe satisfactii. Bineinteles ca acest lucru va fi mereu in concordanta cu nivelul de vointa, determinare, actiune, intelegere deci cu potentialul fiecaruia dintre noi. Putem ajunge chiar sa transcendem cercul invatarii exclusiv prin suferinta, tributar vechii paradigme in care omenirea a evolutat pana acum. In acest moment suntem chemati sa facem pasi importanti pentru a depasi odata pentru totdeauna aceasta paradigma, iar fiecare dintre noi, avem un rol anume in acest proces, primul pas fiind insa acela de a ne oferi vindecare, iertare, iubire, obtinand astfel putere si totodata o directie clara pentru a ne trai propria viata.


Pentru cei ce ar putea deveni interesati de lucrul cu TRS, va rog sa ma contactati pentru alte detalii sau programari la adresa de email sineinfinit@gmail.com, sau prin intermediul site-ului sineinfinit.com la sectiunea Coaching.

Va astept cu drag!


118 afișare0 comentariu