Echinox 23 Septembrie 2019

"I choose the way that leads between the two great lines of force"

"Aleg Calea ce sustine echilibrul dintre cele doua mari linii de forta”


Acesta este motto-ul "esoteric" ce defineste acest moment al echinoxului sub semnul simbol al Balantei. Aflati in acest moment efemer din timp si spatiu avem nevoie, chiar daca doar pentru un moment, sa incercam sa realizam semnificatia lui profunda, care, odata ce incepe sa ni se releve, ne va putea ghida actiunile, gandurile, ca o lumina stralucind in intuneric. Oricat de slaba e lumina, odata prezenta, intunericul isi pierde consistenta si puterea, conturandu-se din ce in ce mai clar Calea. Intelegerea mai inalta aduce intotdeauna cu ea lumina.

Astfel, echinox-ul din acest an a reprezentat pentru mine un moment de consacrare, intelegere si reflexie in ce priveste misiunea noastra speciala ca si fiinte umane, de a sustine punctul dinamic de tensiune, aflat intre cele doua aspecte cu si prin care am ales sa lucram permanent: Spiritul si Materia. In urma procesului evolutionar, oricare dintre noi invata sa paseasca, sa creeze si sa mentina activata aceasta Cale , supranumita uneori “Calea de Mijloc”, chiar daca aparent procesul este lent si nu lipsit de durere. Odata insa descoperita esenta Caii Echilibrului in Miscare, incepi sa te poti manifesta din ce in ce mai natural si mai inclusiv, iesind treptat din starea de separare si singuratate. Treptat apoi, creezi zi dupa zi, conditiile pentru a intelege si mai apoi chiar percepe, Esenta nelimitata si absoluta a Universului (a carei parte intrinseca suntem), dezvoltandu-ne abilitatile necesare de a intra in rezonanta cu legile lui absolute si descoperind in acelasi timp frumusetea de a fi in Armonie cu ele.

Intrucat proiectul meu s-a nascut oficial la 17 septembrie 2019, aleg astfel ca acesta sa fie primul meu mesaj catre voi in timp si spatiu (virtual si nu numai), drept SineInfinit.

Echinox si Balanta
23 afișare0 comentariu